WAT IS LASIK/ FEMTOLASIK


LASIK (afkorting van het Engelse ‘Laser assisted in situ keratomileusis’) is een niet-ziekenhuis-gebonden heelkundige behandeling welke bijziendheid, verziendheid en astigmatisme corrigeert. 

BEHANDELING

Voor de femto lasikbehandeling wordt met een IntraLase laser een oppervlakkig flapje van het hoornvlies gesneden en omgeklapt.

                                                                             IntraLase van AMO

Hierna wordt met de excimerlaser  kortdurend en pijnloos en dun laagje hoornvliesweefsel verdampt (nauwkeurig tot op 1/1000 van een mm). De wijziging in kromming van het hoornvlies welke hierdoor ontstaat, zorgt voor de verandering in brekingskracht van het oog. Na de laser wordt het hoornvliesflapje terug in zijn oorspronkelijke positie teruggelegd. Er zijn hiervoor geen hechtingen noodzakelijk. De volledige behandeling duurt minder dan 20 minuten.

Het hoornvlies kan snel herstellen. Sommige mensen merken reeds na 4 uur een verbetering. Je moet ervan uitgaan dat je de eerste 3 dagen nog duidelijk merkt dat er een ingreep gebeurd is.

In ons centrum (Het Ooglasercentrum te Zolder) gebruiken we de allernieuwste laser van Bausch & Lomb Technolas met irisherkenning waarmee we weefsel-besparend en met de Zyoptix-methode kunnen behandelen (folder OLC).


                                                                                        Technolas

 

Info-avonden

U kunt U hier inschrijven voor de info-avond rond refractieve chirurgie gegeven door Dr. Nijs en het optometristen team

Uw specialist

Dr. Nijs