Vacatures

Extra lensimplantatie

Bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kunnen worden gecorrigeerd door een extra lens te plaatsen voor je natuurlijke ooglens. Dankzij deze behandeling kan je weer scherp zien zonder bril of lenzen.

Bij deze behandeling implanteren we een extra lens in je oog, zonder je eigen ooglens te behandelen of te verwijderen. De nieuwe lens, Implanteerbare ContactLens (ICL) genoemd, of ingeval van een cilinderafwijking in je oog, een Torische Implanteerbare ContactLens (TICL), vormt als het ware een koepeltje voor de eigen natuurlijke lens. De extra lenzen zijn noch voor jezelf, noch voor anderen zichtbaar en worden heel goed verdragen.

Wanneer kom je in aanmerking voor een extra lensimplantatie?

  • Zichtspecificaties

Bijziendheid (van -0,5 tot -20 dioptrie), verziendheid (van +0,5 tot +10,0 dioptrie) of astigmatisme (van 0,5 tot 6,0 dioptrie) kunnen met een extra lensimplantatie verholpen worden.

De implantatie van een ICL of TICL biedt een doeltreffend en veilig alternatief voor patiënten die niet in aanmerking komen voor een laserbehandeling, wanneer bijvoorbeeld de benodigde correctie te hoog is of wanneer het hoornvlies te dun of onregelmatig hoornvlies is.

  • Leeftijd
Om in aanmerking te komen voor een extra lensimplantatie als alternatief voor een bril of lenzen moet je tussen 18 en 45 jaar oud zijn.
  • Recent vooronderzoek
Het vooronderzoek dat de basis vormt voor jouw behandeling mag niet langer dan een half jaar voor de uiteindelijke ingreep plaatsgevonden hebben.

Wij helpen je graag!

Jouw zicht, jouw comfort, jouw geluk: dat is waar we bij Oogartsen Maasmechelen en Corda-Kiewit om geven. Ons ervaren team staat voor je klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

Zit je nog met vele vragen en twijfels? Onze optometristen kunnen telefonisch alvast heel wat informatie geven. Vraag vrijblijvend zo’n telefonisch contact aan.

Twijfel je nog of je in aanmerking komt voor een bril- of lensvervangende laserbehandeling? Plan dan een gratis, vrijblijvende oogscan bij onze optometrist, die slechts 30 minuten van je tijd neemt. 

Start vandaag je échte traject naar een brilvrij leven en plan een uitgebreid pre-operatief onderzoek en kennismakingsgesprek (+/- 2 uur), zodat we samen de beste oplossing voor jou kunnen bepalen.

  • Na je vooronderzoek worden de lenzen specifiek voor jouw ogen gemaakt. Als je een cilinderafwijking hebt, kiezen we voor een torische lens.
  • Drie dagen voor de ingreep volg je thuis voorbereidende stappen met oogdruppels.
  • Bij aankomst in ons oogcentrum te Maasmechelen krijg je druppels in je ogen die je pupil verwijden. Dit duurt ongeveer 45 minuten en tijdens deze tijd kan je je nog ontspannen met een boek of drankje.
  • Als je pupillen voldoende verwijd zijn, begeleiden we je naar de operatiekamer. Daar worden je ogen verdoofd en zorgvuldig ontsmet.
  • Terwijl je rustig ligt, plaatsen we de kunstlens via een kleine insnede in je oog. Na het inbrengen van de kunstlens, zal deze automatisch zijn juiste vorm aannemen.
  • De behandeling duurt tien minuten per oog en is pijnloos.

De prijs van een extra lensimplantatie varieert. Het is afhankelijk van verschillende individuele factoren. We vinden het belangrijk om voor elke patiënt een persoonlijke prijsberekening te maken. 

Voor een algemeen overzicht van onze tarieven kan je onze tarievenpagina raadplegen.