Vacatures

Ooglidcorrecties

Wat is een ooglidcorrectie?

Naarmate je ouder wordt, veroudert je huid mee. De elasticiteit en strakheid van de huid rond je ogen neemt af. Hierdoor gaan je oogleden verslappen en zorgen voor wallen of rimpelvorming. Dit kan een sombere of vermoeide uitstraling geven, kan ook druk op je ogen geven en soms hoofdpijn. Bij mensen die roken, drinken of overmatig zonbaden is de kans op zulke wallen hoger. Ooglidcorrecties kunnen deze problemen verhelpen.

Behandeling van ooglidverzakkingen

Er zijn heel wat ingrepen mogelijk, afhankelijk van waar de oorzaak van de ooglidverzakking zich bevindt.

CHIRURGISCHE INGREPEN VOOR KLINISCHE AANDOENINGEN
  • Ectropion en entropion
Een ectropion is een naar buiten gedraaid ooglid. Hierbij is de rode binnenzijde van het oog zichtbaar. Dit kan cosmetisch storend zijn.
Een entropion is het omgekeerde, namelijk dat het ooglid naar binnen is gedraaid. Hierbij schuren de wimpers tegen het hoornvlies, wat pijn, irritatie, last van licht en een zanderig gevoel veroorzaakt. De krassende wimpers kunnen blijvende schade veroorzaken aan het zicht, waardoor dit kan afnemen. Zowel in het geval van een ectropion als van een entropion is een chirurgische ingreep nodig om dit te verhelpen.
  • Verwijderen van kleine ooglidletsels
  • Bovenooglid ptosis

Dit is een aandoening waarbij het ooglid naar beneden is gezakt. Dit kan je zicht belemmeren. Dit kan ook bij slechts één oog voorkomen, wat tot een cosmetisch storende asymmetrie kan leiden. Een chirurgische ingreep kan dit snel verhelpen.

ESTHETISCHE INGREPEN
  • Bovenooglidcorrectie
De overtollige, verslapte huid boven het oog wordt verwijderd.
  • Onderooglidcorrectie
Ook je onderoogleden kunnen verzakken, het vet van de oogkas puilt uit en zorgt zo voor wallen. Een onderooglidcorrectie kan dit verhelpen.

Het verloop van de ingreep

De meeste ooglidcorrecties verlopen onder plaatselijke verdoving in ons oogcentrum te Maasmechelen. De ingreep is nauwelijks tot zelfs niet pijnlijk. Voor de ingrepen onder plaatselijke verdoving hoef je niet nuchter te zijn, een lichte maaltijd op voorhand is toegestaan.

Eens de ingreep gedaan is, mag je het oogcentrum verlaten. Je zicht kan de eerste uren na de ingreep wat wazig zijn, dus raden we je aan om begeleiding te voorzien. Eens de plaatselijke verdoving weggetrokken is, kan je een licht onaangenaam gevoel ervaren, maar dit zal snel wegtrekken. Je doet het best rustig aan de eerste dag na de ingreep. Nadien ben je terug vrij om je dagelijkse activiteiten te hervatten.

Behandeling van rimpels

Via injecties met Botuline Toxine kan de werking van de spieren die de rimpels veroorzaken, verzwakt worden zonder ze volledig te verlammen. Deze injecties werken herstellend én preventief. Je zal effecten hiervan zien binnen de 8 dagen tot 3 à 4 maanden na de behandeling.

Hoeveel kost een behandeling?

Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van het type behandeling of ingreep dat je nodig hebt. Tijdens de consultatie geven we je graag de details van de kostprijs.