Vacatures

Bril- en lensvervangende laserbehandelingen

Bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kunnen met een laserbehandeling gecorrigeerd worden. In ons oogcentrum te Maasmechelen beschikken we over recente apparatuur voor laserbehandelingen. Door onze samenwerking met andere oogcentra hebben we daarnaast toegang tot alle mogelijke technieken die er momenteel beschikbaar zijn.

Er zijn veel overeenkomsten tussen de verschillende lasertechnieken. Elke behandeling is namelijk snel (max. 10 minuten per oog) en pijnloos.

Welke techniek het beste past bij jouw ogen, leren we uit het vooronderzoek.

Wanneer kom je in aanmerking voor een laserbehandeling?

 • Zichtspecificaties
Behandelingen zijn mogelijk voor bijziendheid (correcties van -1 tot max -8 dioptrie), verziendheid (correcties van +1 tot +3 dioptrie) of astigmatisme (cilinderafwijking tot 6 dioptrie).
 • Leeftijd
Je dient minstens 18 jaar oud te zijn.
 • Voorwaarden rond zwangerschap en borstvoeding
Als je net bevallen bent of net gestopt bent met het geven van borstvoeding, wachten we minimaal 3 maanden voor we jouw behandeling starten.
 • Recent vooronderzoek
Het vooronderzoek dat de basis vormt voor jouw behandeling mag niet langer dan een half jaar geleden plaatsgevonden hebben.
 • Uitsluitingscriteria voor een laserbehandeling
Wanneer je lijdt aan een hoornvliesziekte of een reumatische aandoening hebt, is een laserbehandeling helaas niet voor jou geschikt. Voor een extra lensimplantatie kom je mogelijks wel in aanmerking.

Verschillende types laserbehandelingen

PRK

Bij deze behandeling wordt de bovenste cellaag van het hoornvlies manueel (PRK) of met de laser (Trans-PRK) verwijderd. Daarna wordt met behulp van een uiterst precieze excimer laser de refractie gecorrigeerd wordt. De oppervlakkige laag van het hoorvlies groeit volledig terug in minder dan een week tijd.

Voordelen
Nadelen

Femto-LASIK

Bij deze behandeling, die met behulp van een femto-seconde laser en een excimer laser wordt uitgevoerd, maken we eerst een dun flapje in het hoornvlies. Dit flapje wordt dan tijdelijk opgetild, zodat de refractieve behandeling in de diepere lagen van het hoornvlies kan worden uitgevoerd. Hierna wordt dit flapje teruggeplaatst, waardoor het wondje snel weer dicht groeit.

Voordelen
Nadelen

KLEx (Smile of SmartSight)

De KLEx (Keratorefractive Lenticule Extraction) laserbehandelingen zijn de meest recente behandelingen en maken een ‘one-step’ ingreep mogelijk. Dat betekent dat alle handelingen worden uitgevoerd door één lasertoestel. Eerst wordt een klein schijfje in het dieper gelegen hoornvlies verwijderd. Daarna wordt het hoornvlies volledig pijnloos gelaserd.

Voordelen
Nadelen

Wij helpen je graag!

Jouw zicht, jouw comfort, jouw geluk: dat is waar we bij Oogartsen Maasmechelen en Corda-Kiewit om geven. Ons ervaren team staat voor je klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

Zit je nog met vele vragen en twijfels? Onze optometristen kunnen telefonisch alvast heel wat informatie geven. Vraag vrijblijvend zo’n telefonisch contact aan.

Twijfel je nog of je in aanmerking komt voor een bril- of lensvervangende laserbehandeling? Plan dan een gratis, vrijblijvende oogscan bij onze optometrist, die slechts 30 minuten van je tijd neemt. 

Start vandaag je échte traject naar een brilvrij leven en plan een uitgebreid pre-operatief onderzoek en kennismakingsgesprek (+/- 2 uur), zodat we samen de beste oplossing voor jou kunnen bepalen.

 • Een laserbehandeling zelf verloopt snel (ongeveer 10 tot 15 minuten per oog) en is pijnloos.
 • Bij aankomst in het lasercentrum zorgen we ervoor dat je je direct op je gemak voelt.
  • Nadat de nodige administratieve zaken in orde zijn gebracht, begeleiden we je naar de operatiekamer.
  • Daar wordt je oog lokaal verdoofd met druppels en zorgvuldig ontsmet.
  • Bij de Femto-LASIK behandeling zal je eerst een druk voelen gedurende een veertigtal seconden, wanneer het flapje met de laser wordt gemaakt.
  • Vervolgens wordt dit flapje open gelegd en terwijl je naar een flikkerlichtje kijkt, doet de laser zijn werk.
  • Je hoort alleen een knetterend geluid tijdens het laseren, wat volkomen normaal is.
  • Het effectieve laseren duurt slechts één minuut per oog en is volledig pijnloos.
  • Na de ingreep worden antibioticadruppels toegediend.
 • Na de laserbehandeling kan je even rusten en na een controle door ons team kan je naar huis. Voor veiligheidsredenen is het best niet zelf met de auto te rijden en je te laten begeleiden.
 • Rekening houdend met de voorbereiding, de behandeling en de opvolging, zal je in totaal ongeveer 45 minuten in het lasercentrum verblijven.

De prijs van een laserbehandeling varieert. Het is afhankelijk van verschillende individuele factoren. We vinden het belangrijk om voor elke patiënt een persoonlijke prijsberekening te maken. Voor een algemeen overzicht van onze tarieven kan je onze tarievenpagina raadplegen.